تاریخ: ۰۳ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۲۶
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۲۸۵۶۴۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

موزه سیمان ری افتتاح شد | بازدید رایگان ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ | ارزش این مجموعه چند میلیارد تومان است؟

موزه سیمان ری افتتاح شد | بازدید رایگان ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ | ارزش این مجموعه چند میلیارد تومان است؟
‌می‌متالز - مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به افتتاح فاز نخست کارموزه سیمان ری گفت: بازدید تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ برای علاقه‌مندان رایگان خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، در هجدهمین شنبه امید و افتخار، اولین موزه صنعت سیمان کشور در منطقه ۲۰ تهران و ۸ پروژه عمرانی به بهره‌برداری رسید.

در این مراسم، علیرضا زاکانی شهردار تهران، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، پرویز سروری نایب‌رئیس شورای شهر تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، ناظم رضوی شهردار منطقه ۲۰ و حمید زمانی فرماندار شهرستان ری حضور داشتند.

سید مهدی هدایت مدیرعامل نوسازی شهر تهران در آیین افتتاح کارموزه سیمان ری اظهار کرد: واحد‌های کارخانه، تا اواخر سال ۱۳۶۲ فعال بودند، تا اینکه در اسفند ماه سال ۱۳۶۲ به دنبال گسترش شهر تهران و همچنین قدیمی شدن شیوه تولید و از رده خارج شدن دستگاه‌ها همراه با انتشار آلودگی، تولید واحد‌های کارخانه متوقف و در نهایت در سال ۱۳۶۳ این مجموعه رسما تعطیل شد.

دبیر بازآفرینی مجمع کلانشهر‌های کشور ادامه داد: از سیمان این کارخانه در ساخت بنا‌ها و زیرساخت‌های مهمی همچون ساختمان وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، تئاترشهر، مخابرات ایران و موزه هنر‌های معاصر استفاده شده است.

هدایت در ادامه با بیان اینکه بازدید از این موزه تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ برای عموم رایگان است، افزود: کارخانه در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ رفع معارض شد و عملیات مستندسازی، رفع خطر اولیه و طراحی آن در سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفت. پس از طراحی و با هدف بازگشایی هرچه سریع‌تر مجموعه در سال ۱۴۰۱ در دوره جدید مدیریت شهری عملیات اجرایی فاز اول کارخانه از محل منابع سازمان نوسازی شهر تهران با هدف تبدیل مجموعه "سی‌مان ری" به "کارموزه" آغاز و ظرف مدت هفت ماه فاز اول کارخانه که شامل ۵۰۰۰ متر مربع محوطه، ۲۰۰۰ متر مربع فضای کار اشتراکی، ۹۰۰ متر مربع گالری و مرکز اسناد در کنار ۱۰۰۰ متر مربع موزه صنعت بود برای استفاده هموطنان آماده شده است وی در پایان، روند بازآفرینی مجموعه "سی‌مان ری" امری مداوم خواند و گفت: تا ۳ سال دیگر و در فاز‌های بعدی باز آفرینی ادامه خواهد داشت.

سیمان ری تا سی سال در اختیار شهرداری است


حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز در افتتاح کارخانه سیمان، گفت: سال گذشته جلسه‌ای که را با حضور شهردار تهران داشتیم، شهردار تهران تاکید کرد که این مجموعه (کارخانه سیمان) بر اساس مصوبه‌ای که دارد و با تغییراتی که اعمال شد به یک مرکز تحت عنوان صنایع نوآور تبدیل شود.

او با اشاره به ارزش کارخانه سیمان گفت: این مجموعه ارزش ۷۰۰ میلیارد تومانی دارد ضمن اینکه شهرداری تهران جهت آماده‌سازی کارموزه "سیمان ری"، مبلغ ۲۵ میلیارد تومان هزینه کرده است تا به صورت شکل فعلی تبدیل شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه ما باید به سمت صنایع نوآور حرکت کنیم، گفت: این تجربه‌ای است که در دنیا نیز از آن بهره برده‌اند و ما نیز باید از این تجریبات در سطح کشور استفاده کنیم و چنین حرکتی در مجموعه شهرداری آغاز شده است.

صارمی با بیان اینکه کارموزه سیمان ری می‌تواند نقطه عطفی در شهرستان ری باشد، گفت: این مجموعه دسترسی‌های مناسبی را به اتوبان و مترو دارد و می‌تواند پذیرای علاقه‌مندان جهت حضور در این مجموعه باشد.

او با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۷ کارخانه سیمان به مدت ۳۰ سال در اختیار شهرداری تهران قرار داده شده است، گفت: این مجموعه به عنوان میراث صنعتی در کشور ثبت شده و به هر ترتیب این مجموعه ۳۰ سال در اختیار شهرداری تهران قرار خواهد داشت البته تا مدیریت شهری وجود دارد این مجموعه نیز در اختیار شهرداری تهران خواهد بود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به فضای کارخانه سیمان گفت: این مجموعه ۱۱۱ هزار مترمربع فضای گردشگری فرهنگی و اجتماعی دارد و از امروز فعالیت خود را در قالب کارموزه "سیمان ری" آغاز خواهد کرد علاوه بر اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در این مجموعه حاضر شده‌اند و می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

منبع: همشهری آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده